Your address will show here +12 34 56 78
Prissættelse af indendørs malerarbejde

Det kan være rigtig svært at gennemskue og sammenligne priser på maleropgaver. 

For at sikre større gennemsigtighed har vi på denne side udarbejdet priseksempler for forskellige typer maleropgaver samt vejledning til at bedre forstå den generelle prissætning for indendørs malerarbejde. 

Eksempler på indendørs maleropgaver

 • Text Hover

Bygning

Lejlighed med 2 værelser

Opgavetype

Male vægge, lofter og fodpaneler i de 2 værelser


Kvadratmeter

Samlet areal for opgave på 37 m2 


Højde til loft

Under 235 cm


Møbleret

Nej


Pris  

13.200 kr. inkl. moms

 • Text Hover

Bygning

Lejlighed med 3 værelser samt bad, gang og køkken

Opgavetype

Male vægge, lofter og fodpaneler i hele lejlighedenKvadratmeter

Samlet areal for opgave på 90 m2 


Højde til loft

Under 235 cm


Møbleret

Nej


Pris  

26.800 kr. inkl. moms

 • Text Hover

Bygning

Lejlighed med 3 værelser samt bad, gang og køkken


Opgavetype

Male vægge, lofter og fodpaneler samt fuldspartle og opsætte filt på vægge og lofter i hele lejligheden


Kvadratmeter

70 m2 


Højde til loft

Under 235 cm


Møbleret

Nej

Pris  

56.700 kr. inkl. moms

eller ring til os på 71 90 71 89 og få hjælp af en rådgiver til at tjekke prisen på din opgave og bestille en maler
Hvor meget koster indendørs malerarbejde?

 

Opdateret: April 2018

Ved indendørs maleropgaver kan maleren klare mange forskellige opgaver. Dette kan for eksempel være at forberede og male vægge, lofter, døre, vinduer, stuk, paneler og diverse træværk i private hjem. Derudover tilbyder flere malere også at behandle dine gulve. Prisen for den enkelte opgave afhænger af mange forskellige faktorer, som du kan læse mere om nedenfor. 


Kvadratmeter
Antallet af kvadratmeter for din opgave er den primære faktor til fastsættelse af prisen og har den største enkeltstående påvirkning af prisen. Størrelsen på rummet der skal males giver maleren en indikation på den krævede mængde maling samt det forventede tidsforbrug til opgaven. 

For at male et værelse med højst 235 cm til loftet ligger prisen typisk mellem 70 kr. og 90 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms.

Antal rum og forskellige typer rum
Når man sammenligner forskellige typer rum kan der være forskellige kvadratmeterpriser, da der er stor forskel på mængden af væg og mængden af døre eller vinduesåbninger per rum. For eksempel vil en 6m2 stor gang bestående af 1,5m x 6m gulv og 2m til loftet, have et samlet vægareal på 30m2, mens et værelse ligeledes på 6m2, men med 3m x 3m og 2m til loftet, have et samlet vægareal på bare 24m2, hvilket er 20% mindre.


Pris og mængde af maling
Der er mange forskellige typer maling af varierende kvalitet, pris og optimal anvendelse. Maling af høj kvalitet, fra kvalitetsbrands, med høj glans og miljøvenlig maling kan alt sammen betyde en højere omkostning for maleren og vil påvirke den tilbudte pris. Prisen for 5 liter maling for forbrugere kan variere fra 400 kr. til 1.000 kr. og en gennemsnitlig stue vil ofte kræve omkring 8 liter maling. 


Rygerhjem
Når der ryges jævnligt i et rum i længere tid, vil nikotinen sætte sig i vægge, lofter og træværk. Dette kan forårsage gulning af overfladen og en konstant lugt af røg. Når et sådan hjem skal males, kan det være nødvendigt med en grundig rens af overfladerne samt en særlig maling, der spærrer for nikotinens farvning af overfladen. Denne behandling er noget dyrere end almindelige maleropgaver og kan betyde en merpris på mellem 30 og 50 kroner per m2, hvis et lag normal maling erstattes med denne særlige type maling. 


Højde til loftet
Det er vigtigt for os at vide, hvor højt du har til loftet af flere årsager. Jo højere du har til loftet desto mere maling og arbejdstid kræves af maleren, når dine vægge skal spartles, have opsat fil eller males. Derudover vil et særligt højt loft kræve andet udstyr end det normale som eksempelvis en højere stige eller teleskopstænger til malerrullen, hvilket betyder en højere pris per kvadratmeter væg der skal behandles. 

Ifølge malerne tilknyttet Builders Market varierer priserne således: 

 • Male vægge i 16 m2 værelse med 200 cm til loftet - ca. 2.500 kr. 
 • Male vægge i 16 m2 værelse med 350 cm til loftet - ca. 5.600 kr. 
 • Male vægge i 16 m2 værelse med 450 cm til loftet - ca. 7.900 kr.


Reparation og forberedende arbejde
I priserne på en maleropgave fra Builders Market er pletspartling og let slibning af dine vægge eller træværk altid inkluderet. Hvis træværk, vægge eller andre overflader er i meget dårlig stand med behov for mere end blot let reparation kan opgaven blive dyrere.

Døre

Når man skal male døre afhænger arbejdstiden af to elementer - underlaget der males på og typen af dør. Priser for at male døre kan variere meget, hvor priserne ifølge vores data ligger således: 

 • Ubehandlet glat dør - mellem 600 kr. og 1.200 kr.
 • Ubehandlet fyldningsdør - mellem 700 kr. og 1.500 kr.
 • Malet glat dør - mellem 500 kr. og 900 kr. 

Fodpaneler og vægpaneler
Der kan være meget stor forskel på omfanget af malerarbejde, når det kommer til panelerne. Prisen på opgaven afhænger af højden på panelerne, malingen og dennes glans samt graden af profilering på panelet. Ifølge vores data ligger således: 

 • Fodpaneler uden profilering - ca. 90 kr. per meter
 • Fodpaneler med profilering - ca. 100 kr. per meter
 • Vægpaneler - ca. 300 kr. per m2 vægpanel


Transport og parkering
Tid til transport, omkostninger til brændstof samt parkeringsomkostninger på din adresse vil alt sammen påvirke din pris. Omkostningsniveauet vil være bestemt af afstanden fra den valgte malers adresse til din hjemadresse samt størrelsen af dit projekt, og dermed antallet af dage maleren skal transporteres og parkere sin bil. For mindre opgaver på 1-2 dages varighed vil disse omkostninger fylde forholdsmæssigt meget på den samlede regning.


Vigtige forberedelser du skal foretage for at undgå ekstraregning
Inden du får besøg af maleren, skal du have forberedt følgende:

 • Du skal have frigjort mindst 1,5 m plads fra væggene.
 • Du skal have pillet eventuelt løse genstande af væggene.
 • Du skal have flyttet de store møbler ind i midten af rummet.

Boligjobordning eller håndværkerfradrag 2018
I den permanente boligjobordning gældende fra 2018 og frem gives der ikke fradrag for indvendigt malerarbejde.