Guide

Hvad koster det at få malet din bolig?

Står du og skal til at have malet derhjemme, men har svært ved at finde sammenhæng i pris og kvalitet? Så fortvivl ej. Vi ved alt om, hvor svært det kan være som privatforbruger at forstå og sammenligne priser på maleropgaver - det var netop én af grundene til at Builders Market blev stiftet. Vi håber, at du med dette blogindlæg bliver klogere på hvilke faktorer, der har betydning for prissætningen af maleropgaver. 

Helt overordnet spiller følgende fem faktorer ind i prissætningen:

  • Rummets størrelse
  • Hvad du skal have malet
  • Tilstanden af rummet 
  • Kvaliteten af malingen 
  • Transport og parkering

Rummets størrelse

Den primære faktor for prisen er antallet af kvadratmeter for din opgave, da dette både giver maleren en indikation af det forventede tidsforbrug og den krævede mængde maling for opgaven. Derudover vil det blive dyrere desto højere dit loft er, da både mængden af maling og andre materialer samt arbejdstiden øges. Er dit loft særligt højt vil det kræve udstyr udover det normale som eksempelvis en højere stige eller teleskopstænger til malerrullen, hvilket medfører en højere pris pr. kvadratmeter væg, der skal behandles. 


Hvad du skal have malet

En anden væsentlig faktor er selve opgavetypen. Her på Builders Market kan du både bestille maling af vægge, døre og paneler.  

Maling af vægge
Ved prissættelse af maling er væggen er det udover højden på rummet væsentligt at kende vægarealet. Vægarealet i to rum med samme antal kvadratmeter kan sagtens variere, da det afhænger af størrelsesforholdene på længden og bredden. Lad os eksempelvis sige at du har et værelse og en gang på 6 kvadratmeter hver, men at længden og bredden på de to rum er følgende: 

Værelse: 3 m x 3 m (gulv) og 2 m (loft) = 24 kvadratmeter vægareal. 
Gang:  1,5 m x 6 m (gulv) og 2 m (loft) = 30 kvadratmeter vægareal. 

Det forskellige størrelsesforhold på de to gulvarealer giver altså en forskel på 20% i vægarealet - og vil dermed også påvirke prisen. 

Maling af døre
Når man skal male døre afhænger arbejdstiden og dermed prisen af to elementer - underlaget der males på og typen af dør. Priserne kan derfor variere meget, hvor der I vores prisberegner skelnes mellem:
  • Ubehandlet glat dør - mellem 600 kr. og 1.200 kr.
  • Ubehandlet fyldningsdør - mellem 700 kr. og 1.500 kr.
  • Malet glat dør - mellem 500 kr. og 900 kr. 

Maling af fodpaneler og vægpaneler 
Der kan være meget stor forskel på omfanget af malerarbejde, når det kommer til panelerne. Prisen på opgaven afhænger af højden på panelerne, malingen og dennes glans samt graden af profilering på panelet.

Priseksempler på indendørs maleropgaver
Du kan se priseksempler på indendørs malerarbejde for forskellige lejligheder, der varierer i størrelse og opgavetyper her: 

Tilstanden af rummet

En tredje væsentlig faktor for prisen er rummets tilstand inden malerarbejdet. Her vil malerne vægte, hvor slidte rummets overflader er og hvor jævnligt, der er blevet røget.  

Slitage af rummets overflader
 priserne på en maleropgave fra Builders Market er pletspartling og let slibning af dine vægge eller træværk altid inkluderet. Men hvis træværk, vægge eller andre overflade er i meget dårligt stand med behov for mere end blot en let reparation kan opgaven blive dyrere. 

Rygning i hjemmet
Ved jævnlig rygning sætter nikotin sig i vægge, lofter og træværk, hvilket kan forårsage gulning af overfladen og en konstant lugt af røg. Her vil det være nødvendigt med en grundig rens af overfladerne samt en særlig maling, der spærrer for nikotinens farvning af overfladen. Denne behandling er noget dyrere end almindelige maleropgaver og kan betyde en merpris på mellem 30 og 50 kroner pr. kvadratmeter, hvis et lag normal maling erstattes med denne særlige type maling. 

Kvaliteten af maling

Den fjerde faktor er selve kvaliteten af malingen. Der findes utrolig mange malingstyper, der varierer i både kvalitet og optimal anvendelse - og dermed også pris. På markedet findes fx maling af høj kvalitet fra kvalitetsbrands med en høj glans og miljøvenlig maling, der alt sammen kan betyde en højere omkostning for maleren og dermed vil påvirke prisen.

Transport og parkering

Den sidste faktor er transport og parkering. Prisen bliver påvirket af selve transporttiden, mængden af omkostninger til brændstof samt parkeringsomkostninger på din adresse. Omkostningsniveauet vil være bestemt af afstanden fra den valgte malers adresse til din hjemadresse samt størrelsen af dit projekt, og dermed antallet af dage maleren skal transporteres og parkere sin bil. 
Tjek hvad det ville koste at få malet din bolig

Vi håber, at dette indlæg gav dig et indblik i prisen for professionelt indendørs malerarbejde. Du kan helt uforpligtende prøve vores prisberegner og få et overblik over, hvad det ville koste dig at få malet din bolig her: